Godnatt

Nu dör min data snart, blir massa inlägg imorgon!
Ha en trevlig kväll i det härliga sommar vädret!
/Malva


Anells Fox - Del 1

Jag hade tänkt skriva ner och dela med mig av min och Fox "resa". Om ni inte vill läsa så gör det inte för jag skriver den mest för min egna skull.

Den 30 juni 2009 så åkte jag, Malva, Tilde och Mats upp till Fenix Park för att provrida hästar. När vi kom dit så möttes vi av ledarna och de presenterade hästarna för oss. Jag skulle rida Fox. När jag gjorde vi honom så verkade han inte särskilt speciell. Han stod och tittade in i väggen som vilken ridskoleponny som helst.

Vi gick upp till ridbanan och började rida. Han var väldigt lat, ville inte riktigt svara fram för skänkeln. Men det var nog något som jag föll för ändå. Han var så himla snäll och faktiskt väldigt välutbildad för att bara vara 6 år och gått på ridläger hela sitt liv. När vi sedan skulle börja hoppa så hittade jag aldrig avstånden, han lunka på i sitt eget tempo och hoppa lite stort och kom lite nära. Tror att ha var kvar i "ridlägertempot".  Men jag tyckte om honom ändå.

Det blev iallafall bestämt att vi skulle ha honom. Jag ville såklart hoppträna honom till hösten. Jag frågade Mats om det och fick som svar "du har ju det problemet att du är rädd och eftersom han är ung så kan du sätta spår i honom". Jag som skulle fylla fjorton tog såklart åt mig av dem orden, de sitter fortfarande inpräglade i mitt huvud. Men det var ändå något som gjorde att jag bestämde mig för att bevisa motsatsen.


(Har inga bilder på honom från 2009 när han stod på fenix. Bilden är från 2010)

Del 2 kommer snart...

/Felicia

Bästa köpet på Falsterbo horse show 2010

Ett par ridstrumpor jag köpte, tunna och supersnygga! Ska verkligen leta reda på stället där jag köpte dem och köpa flera par till i andra färger!


Har ett par ljusblåa också!:)

/Malva

Äh, whatever...

...nu börjar jag att blogga igen! Har saknat det lite grann, så nu börjar vi om! Ska försöka fixa någon som har lust att göra en snygg header och design till oss!
Nu ska jag ut med min hund, ha det så bra!
Kommer ett tidinställt om mitt bästa köp på falsterbo förra året!

/Malva


You can speak right to my heart..

It's amazing how you can speak right to my heart
Without saying a word you can light up the dark
Try as I may I can never explain
What I hear when you don't say a thing

The smile on your face lets me know that you need me

There's a truth in your eyes saying you'll never leave me
The touch of your hand says you'll catch me wherever I fall
You say it best, when you say nothing at all

Try as they may they could never define
What's been said between your heart and mine

The smile on your face lets me know that you need me
There's a truth in your eyes saying you'll never leave me
The touch of your hand says you'll catch me wherever I fall
You say it best, when you say nothing at all




No matter what they say..

Hej allihopa!
Uppdateringen suger som vanligt från min sida, hittar ingen motivation till att skriva eftersom jag inte rider regelbundet. Sommarlov=hästlös... Ikväll ska jag till Martina och sova där, tar kanske mer kameran så jag kan bjuda på lite bilder? Har bilder från sist jag var där på Eva, Bagge och Jane som jag ska visa er. Har ganska mycket bilder att visa er nu när jag tänker efter, haha! Jag orkar inte redigera bilderna någonting, så ni får stå ut helt enkelt ;)


Eva eller Nevada som hon egentligen heter.

Primo Baggio

Jane


/Felicia

dålig uppdatering...

pga att jag inte alls är på humör. Ladden blir inte ett dugg bättre är hos honom varje dag, pysslar med honom och försöker göra honom bättre. Wilma, min hund avlivades igår så dom senaste dagarna har jag ängnat åt henne.
Jag och vår andra hund, Diva försöker gå vidare. Diva känner sig bara ensam och skäller och är rädd hela tiden. Hon såg upp till Wilma mer än någon annan. Det var som hennes mamma.
Nu ska jag och Diva ut och rensa tankarna genom en cykeltur så Diva får upp sin kontition till jakt tiden.



RIP världens bästa hund<3
24 Februari 2000- 28 Juni 2011

/Malva

Sparkar igång bloggen efter falsterbo igen. Kommer kanske få inlägg då och då.

Tidinställda

Gjorde massa tidinställda som skulle komma upp under dagen, men nej! Inte ett ända inlägg har kommit upp. Ibland går blogg.se mig på nerverna.

Ialfall vaknade jag och Frida vid 10 och Frida stack hem och jag till stallet med Natta. Kollade lite på när en kvinna(som jag inte vet namnet på) hoppade unghästarna lite. Sedan hoppade jag min kusins 5åriga häst. Travade mycket bommar och hoppade några kryss. Inte så mycket till hoppning men ändå. Mamma stod redan och borstade lilla Ladden när vi kom till stallet och hade plockat bajs i hagen så jag pussade bara lite på han och sånt mysigt! Kom hem från stallet vid halv 1 ungefär och då somnade jag direkt. Vaknade lite då och då men gick upp vid halv 6. Åt lite midsommar mat och ja, nu sitter jag här och väntar på att jordgubbarna ska plockas fram.
Ikväll ska jag inte göra något speciellt mer än att bara vara hemma och ta det lugnt. Ska nog gå ut och fotta mina hundar lite nu i det fina vädert. Ni kanske vill se bilder? Aja, nu ska jag dusha och sedan göra massa tidinställda tills imorgon och hoppas på att dom kommer upp! Morgondagen består av att jag ska till Ladden och sedan försöka få med mig ett gäng och åka och bowla eller något annat roligt och sedan tälta i någons trädgård! Eller någon annan stanns. Vem vet?;) Ni kanske har märkt att jag och mina vänner ofta tältar? Haha, vi älskar det ! Jag gör det ialfall. Lite bilder sedan några av tältningarna vi gått igenom, haha!

En av gångerna vi tältade hos Flisan.


När vi tältade i stallet.

Senaste tältningen när vi var nere vid hamnen nästan hela kvällen!
Jag och Flisan på bilden-www.ebbafelicia.bloggplatsen.se

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!

/Malva

Mupp skit!

Mitt inlägg försvann. Bajse!

Ska ialla fall till stallet nu, hörs senare!

/Felicia


Bilder sedan betet


Spice-Girl och hennes gäng som består av henne själv,Space och Galax.

Fargo

Tinkern

Rioja ovh Beauty

Loppan

Master

Beauty

Loppan

La Cour

Space

Denna ponnyn tror jag ni känner igen? Spice-Girl

Bikini

Några va korna som står i hagen brevid hästarna;




/Malva

Kommentar

KommentarTid 
anonym tack om Förlåt...:
vad hade du haft för hästar om du haft en gård

Svar; Det har jag faktist tänkt mycket på. För det första hade jag haft en shettlandsponny! Mest som sällskap och för att dom är så otroligt söta! Och så hade det fått vara en liten tjej eller kille som ridit den lite ibland. Sedan hade jag haft en maxad D-ponny som jag hoppat och tränat/tävlat mycket med. Sen hade jag haft en storhäst som jag också tränat och tävlat mycket med. I både dressyr och hoppning. Sen hade mamma fått ha en häst, antagligen hade hon velat ha en stor men snäll som gör det bästa för ryttaren! Den hade vi kanske kunnat avla lite på?;) Ja, det är väll dom 4 hästarna jag hade velat ha på min gård. Sen hade jag gärna haft folk som hade haft boxplats och så i stallet också.

/Malva

Fel

I det förra inlägget ska det inte stå " skolavslutning" utan det ska stå " sommarlov" hahah, ett litet fel av mig när man inte är riktigt vaken!;) /Malva

Godmorgon!

Godmorgon på er. Vaknade för kanske en timme sedan. Så himla skönt med sommarlov. Ingen klocka som väcker en varje morgon. Idag har jag inte så mycket planer mer än att jag ska till Ladden och pyssla med honom och kanske rida min kusins häst Mindy. Sedan ska Frida sova hemma hos mig och vi hittar väll alltid på med något kul. Idag lovade jag dessutom att det skulle bli topp uppdatering. Och jag håller vad jag lovat. Oftast. Men jag ska försöka. Kommer ett tidinställt inlägg senare där jag svarar på en kommentar. Och sedan ska jag försöka få Felicia att lägga ut avsnitt 1 av vår ridskola. Haha. Vi spelade in dom när vi hade tråkigt en kväll i stallet. Super roliga är dom ialfall. Tycker vi. Sedan vet jag inte vad jag mer ska skriva om. Så kommentera mer än gärna!
Och glöm inte att medela oss om någon av er är bra på att göra header&design ! Behöver inte vara bra på båda, men något av dem. Nu ska jag äta frukost och kolla på TV eller något i den stilen.

/Malva


Förlåt...

..för super dålig uppdatering! Lovar att imorgon blir uppdateringen på topp! Så håll utkik hela tiden!
Nu dör min data, Ha en trevlig kväll!
/Malva

Godmorgon!

Vaknade för en stund sedan med Johanna och Flaise. Vi ska snart städa och äta frukost sedan ska vi cykla till betet och fotta hästarna sedan hem till Johanna och bada i hennes pool. Nog för mig, just nu.

Bild sedan förra året på betet.
/Malva

Ladden

Var i stallet hos Ladden för några timmar sedan. Sussie hade gått med honom på morgonen och han hade varit jätte halt. Så himla tråkigt. Imorgon skulle någon hovslager kolla på honom och så får vi se hur han är om några dagar. Jag vet ialfall att jag inte kommer rida honom nu resten av tiden jag har honom utan bara kommer att vara där och ta hand om honom. Tråkigt nu, särskillt i början av veckan. Självklart hade jag inte tyckt det var kul i slutet av veckan iheller. Men det hade varit en annan mening. Kollade när Natta tränade med Mindy och sen skrittade jag och travade henne lite efteråt. Ska rida henne på Torsdag också. Natta kanske fottar så får ni lite bilder.

Vi som skulle ha så kul tillsammans..

Nu sitter jag med Johanna och Flaise & kollar på film, haggar chips och sånt där onyttigt ni vet;) Imorgon ska vi till betet och fotta hästarna och ha picnik och sedan vidare till Johanna och bada!
Kommer kanske ett inlägg senare ikväll också men hoppas inte för mycket:).

/Malva

De Niro

Dessa ridstövlarna från De Niro är ruskigt snygga! Dessa hade jag mer än gärna kunnat gå runt med och rida i!


/Malva

Kommentar

KommentarTid 
Sanne S om Bilder:
Han ser maffig ut. Är det en irländare eller? Väldigt trevlig ponny att kolla på! Hur gammal och hur hög är han? kram!!!
Svar; Ja, han har ganska maffig hals och rumpa och han är en irländare. Han är hur fin som helst!:) Han är född år 2000 så han är 11 år gammal och jag tror att han är 1,46cm hög.
Tack för kommentaren!:)

/Malva

Moa gästbloggar!

Hej allihopa! :D

Idag fick jag en förfrågan om att gästblogga hos Felicia och Malva. Självklart tyckte jag att det var en rolig idé, tycker faktiskt att vi med hästbloggar borde fixa lite mer sammanhållning. Då hade vi ju alla fått synas mer, skaffat oss fler läsare osv. Så jättekul verkligen, jag tänkte berätta lite om mig själv och min blogg som jag driver.

Jag heter Moa Jonsson och fyllde 15 år i februari månad. Jag driver min egen blogg moajonsson.blogg.se som handlar om mig och mina hästar i träning och tävling. För tillfället har jag mitt 6 åriga varmblod Tigriz som jag ägt sedan februari månad, med andra ord en häst som jag bara haft ett par månader. Mitt mål med henne är att komma ut på hoppbanorna för att hon skall få lite rutin samt att klättra i klasserna beroende på resultat. Sedan har jag en till storhäst född 1986, en connemara valack vid namn Hagens Midnight. Trots sin ålder så tränar och tävlar han fortfaranade som vilken annan häst som helst. I år har han startat upp till 1m i hoppning.

För ungefär en månad sedan sålde jag min D-ponny Netty, henne hade jag i tre år och dessa år var väldigt lärorika för både mig som ryttare och människa. I början var hon väldigt svår och det fungerade inte alls mellan oss. Men vi växte tillsammans och det har krävt både tålamod, tid och KÄRLEK för att få det att fungera. Men allt det här har det varit värt, vi kämpade tillsammans och allt gav resultat till slut. Den sista tiden vi hade tillsammans släppte verkligen allt och vi fick med oss många fina rundor och nollor på slutet. Hon var verkligen en grym ponny som jag saknar väldigt mycket, men hon kunde inte fått ett bättre hem än vad hon fick. Jag sålde henne endast pågrund av min längd och dessutom hade jag växt ifrån henne kunskapsmässigt också. Så den bästa utvägen var att sälja henne tyvärr.

Tänkte visa lite bilder på mig och hästarna här nu, hoppas att ni har en aning om vem jag är nu kanske. Annars får ni klicka er in på min blogg och fortsätta följa mig där.









Tack till Felicia och Malva, nästa gång kanske det är eran tur att gästblogga hos mig?

-> moajonsson.blogg.se

/Moa

Gästbloggare

Moa Jonsson kommer att gästblogga här någongång under dagen så håll utkik!:)
www.moajonsson.blogg.se

/Malva

Jätten choklad

Fet hiss till Jätten choklad ! Jag har snart ätit upp ett helt packet. Det är det ända jag kan äta nu efter att jag varit hos tandläkaren och spänt min tandställning. Lite coca till dom goda kexen har jag också. Jag har som ni kanske förstått inte åkt till stallet än, haha. Men ska nog dit snart. När jag är klar där kommer Flaise och Johanna hem till mig och sover där. Imorgon ska vi som planerat cykla till betet och fotta hästarna och ha picnik där. Efter det så ska vi cykla hem till Johanna och bada i hennes pool. Hoppas nu på fint väder! Senare på kvällen åker jag till stallet med mamma och tar hand om lilla Ladden.

/Malva

Bilder

Nu är jag säkert hos Ladden och myser med honom. Och hoppas på att det inte är något allvarligt.
Så nu bjussar jag på lite bilder sedan i Söndags.










Fina Irish Boy<3

Vad tycker ni? Några åsikter kanske?

/Malva

Inte på humör

Är inte på humör för att blogga just nu. Därför det inte har varit så bra uppdatering här. Har bla fått reda på att vi måste plocka bort vår ena hund Wilma nu i sommar. Hon klarar helt enkelt inte av det mer. Hon blir bara smalare och smalare hela tiden. Ramlar ner för trappan och klarar inte av att gå upp i den. Hennes höfter gör så att hon inte klarar av att resa sig likabra mer och ja. Sorgligt men bäst för henne. Min fina hund<3 Har trots allt haft henne i princip hela mitt liv, sedan jag var  3år.


Ladden är inte heller på topp. Red honom i Lördags och det gick super! Red honom i Söndags då det gick piss i början och jag var nära på att ge upp. Men jag bet ihop och fortsatte och det lönade sig tillslut. Han gick jättebra i slutet men trampade fel och blev lite knikig i benet men det blev bättre mot slutet. Hoppade upp på en häst som var halt igår och det var inte alls kul. Tog in honom och har bett Sussie att kolla på honom idag. Vi hittade inget fel på honom, inte varm någonstanns på benen eller någonting. Konstigt. Så bäst att Sussie kollar på honom och meddelar mig vad jag ska göra med honom. Om veterinär ska komma eller om han bara ska vila tills Malin kommer hem. Tråkigt nu när det inte är min egna häst och jag har anvar för honom dessa två veckorna dom är på semester.
Bilder sedan i Söndags kommer senare i ett tidinställt.

/Malva


TRF & Ladden

Vid lite över 8 idag cyklade jag till stallet för att leda dom små barnen. Vi ledare åt oss feta på allt gott föräldrarna gav till oss. Glass,muffins,coca,mer glass,köttfärssås med spagetti och choklad från Elma. Haha.
Vid 2 kom mamma och hämtade mig och vi körde till Ladden. Red i ca 30-40minuter och skrittade lite ute efteråt. Han gick jättebra och det kändes verkligen super. Gjorde mycket skänkelvikningar och volter. Tränade mycket på avsaktningar också. Hoppas att det går lika bra imorgon då jag tänkte köra på ett liknande pass.
Efter jag har ridigt Ladden imorgon kör mamma mig och Frida (som ska med och förhoppningsvis fotta:)) till TRF för att vi ska rida ner hästarna till betet tillsammans med massa andra. Jag ska rida ner Beauty, har saknat otroligt mycket att sitta på hennes rygg. Efter det ska vi tillbaka till stallet och grilla. Kommer bli så mysigt!
Snart kommer Frida till mig och sover här så får gå och byta om nu känner jag.

/Malva

Eva&Adam

Tittade på ca 4 avsnitt av Eva och Adam, sedan tröttnade jag. Nu ska jag kolla lite på tv, äta lite chips dricka coca och ja. Sen somnar jag nog på stört. Trött och ont i huvudet. Nej, nu börjar datan brännas på benen!
Bloggar imorgon när jag kommer hem från Ladden imorgon vilket blir efter 4 ungefär.
Godnatt!
Btw har jag inga bilder på denna datan, ni får stå ut.
/Malva

Hemma

Är hemma från studenten nu. Mamma körde hem mig för det var så himla tråkigt och jag det känns som om mitt huvud snart spricker. Så nu ligger jag med datan på magen framför tv'n med en påse chips+dippa och en coca flaska. Är lite sugen på att kolla på Adam&Eva, älskar verkligen dom. Eller Bert. Får se vad det blir. Kommer inte vara uppe så himla länge idag. Somnar nog till någon av filmerna om jag nu kan välja vilken.

Imorgon ska jag till TRF och leda nybörjarna som inte är så mycket till nybörjare mer. Dom flesta rider själv i både skritt och trav. Vissa galopperar tom själva. Duktiga dom är. Efter det hämtar mamma mig och vi kör till Ladden och jag rider antingen lite i ridhuset först om det inte är för mycket folk, annars rider jag ut. Rider nog ut en sväng ändå. Mamma har lovat att ta med kameran så det kommer nog upp bilder imorgon kväll hoppas jag!
Nu ska jag sätta på en film och fortsätta njuta av kvällen trots min huvudvärk. Ha det bra!
/Malva

Laddis<3








fina mobilbilder...
Nu ska jag på student!
/Malva

Skolavslutning

Skolavslutningen var lika dryg som alla dom andra har varit. Men bättre det än att gå kvar i skolan! Nu är det ialfall äntligen sommarlov som jag tror alla har väntat på sedan vi gick in i klassrummet när förra sommarlovet var slut. Vi tog också farväl av vår lärare Sven-Ola som ingen hade någon respekt mot på lektionerna. Det var ialfall min mentor och jag kommer sakna honom! Han ville trots allt bara väl!:)
Nu ska jag snart till stallet med min Natta(min kusin). Ska inte rida idag utan är bara där och pysslar om honom. Senare ikväll ska jag iväg på min andra kusins student. Blir väll som alla andra studenter, tråkigt. Cyklar nog hem efter att vi ätit. Nej, nu ska jag byta om och göra en macka innan Natta kommer.
Bloggar mer när jag kommer tillbaka från stallet!
/Malva

Jag ljög- igen.

Jag har ljugigt för er igen. Det är inte en vecka jag ska passa lilla Ladden, det är två. Alltså har jag mycket mer jag kan göra med honom under dessa två veckorna. Imorgon ska jag prata med Sussie om träningar så efter det får ni en planering.

Idag var det sista dagen i skolan innan skolavslutningen. Vi var på östrastrande med arbetslaget och gjorde samma saker som i Albäck där vi var i Tisdags. Gick runt i gruppen och fick olika uppgifter. Fast idag behövde vi inte spela brännboll och fotboll. När det var matdags satt Sven-Ola(vår gamla lärare som lyckligtvis går i pension nu) på engångsgrillarna och misslyckades rätt så bra. Hamburgarna var gråa och smakade bara kol. Jag och några kompisar stack till Igges grill och åt istället. Vid 12 fick vi äntligen lov att åka hem. Jag,Frida och Johanna cyklade hem till Johanna och efter ca 3 timmar cyklade vi iväg till stallet. Där kollade jag på dem som hopptränade. Vid halv 7 kom mamma och hämtade mig och vi körde till Sussie och kollade på två stycken hopplektioner och hämtade Laddens sadel. Imorgon är det skolavslutning och vid 4 åker jag till Ladden och pysslar lite med honom. Kanske skrittar ut en liten runda om det är fint väder. Annars bara jag borstar och myser med honom i stallet. Nu ska jag ner och smälta våfflorna som jag krängde i mig på 2 sekunder helt utan anledning. Bloggar mer imorgon!
Och som Felicia redan skrivigt behöver vi hjälp med headern och designen så om någon snäll själ där ute hade velat hjälpa oss så kommentera eller hör av dig!

/Malva

Hjälp?!

Någon av er läsare som skulle vilja hjälpa oss att göra en header och design?
Det är guuuldvärt!

Now it's over...

Nu har jag slutat nian. Hemskt var det... Att lämna klassen och världens bästa lärare Camilla. Många tårar fälldes. Det går inte ens att beskriva i ord hur hemskt det var.

Kvällen var iallafall trevlig trots att vi skildes åt. Gryyymma framträdanden från både lärare och elever. Gosh, vad jag kommer sakna alla... Men men, får hoppas att vi ses igen!


Som ni har märkt så har jag inte bloggat speciellt mycket den senaste tiden, har haft mycket i skolan och det har stått tomt i skallen. Jag har heller inte varit på toppenhumör sen Kim åkte... Jag har spenderat mestadels av min tid i stallet och hemma.

Men det är ju ni som läser denna bloggen så då har kanske ni något förslag på vad ni vill läsa om, eller? :)



Palmbackens Prins *06

/Felicia

2 hästar ridna

Idag har jag ridigt två hästar. Känner mig stolt som orkade. Red först Ladden, red i ca 30min bara för att känna och så med gramantyglarna. Han gick väldigt bra idag och får hoppas på att han gör det sen också. Jag har ljugit för er, det är inte om några veckor jag ska passa honom, det är på Fredag. Denna Fredagen. Det hade jag inte en aning om. Men jaja, det löser sig. En vecka med denna fina ponnyn kommer gå snabbt. Ska även träna för Sussie minst en gång. Rida ut. Ska göra en planering imorgon eller någon annan dag.
Kl 6 red jag Spice-Girl, vi kom 2a i ride and drive'en. Flisan fuskade nog... Annars hade jag vunnit!;) Haha, s-g var duktig och gjorde sitt bästa! Puss på henne.
Imorgon ska jag ut till Sussie igen. Där Ladden står altså. Och kolla när Malin hopptränar honom. På Fredag är det äntligen skolavslutning och jag ser framimot 2 somriga månader utan en endaste matte/no/tysk bok  i handen, och inte några böcker av dom andra ämnena iheller. Ska bli så skönt!
Nu ska jag gå och lägga mig för jag är så himla trött. Har varit igång mycket idag och imorgon ska jag och Josefin cykla till Östra stranden för att vara där hela dagen med hela arbetslaget, ska bli sååå kul. Verkligen inte. en får bita ihopa! Sticker nog till stallet direkt efter men vet inte.

Suddig bild på mig och saknade Arre sedan 1 Maj tävlingen 2010.
/Malva

Stress

Egentligen är jag inte så stressad som jag tror. Jo, om jag skulle slutat den vanliga tiden i skolan. Idag slutade jag istället ca 30min innan vi skulle. Var inte klar med det jag skulle göra på slöjden men skulle ändå inte hinna tills lektionen var slut så det var likabra jag gick hem. Nu ska jag snart byta om för Malin och Helen kommer och hämtar mig snart. Rider Ladden och testar och lär mig rida på graman med hjälp av Malin. Efter det är dom så snälla så att dom kör och lämnar mig på TRF. Där ska jag och gruppen avsluta terminen med att ha Ride and Drive tävling av något slag. Linda(ridläraren) ska även på sin present som tack för terminen eller vad man kan säga.
Nej, nu ska jag ta och byta om. Ni kanske hade tyckt det var kul att se mina & Felicias outfiter när vi rider? Det får vi fixa isåfall!
Bloggar mer ikväll förhoppningsvis!


/Malva

Slänger in lite inlägg...

då och då medans den är ful som den är. I Lördags red jag shettlandsponnyn Zelda pga att hon inte vågade hoppa över vattengraven med lilla Emmy. Det gick inget vidare när jag hoppade upp. Hon stack iväg med mig, och snacka om att den ponnyn på 1.08cm är stark! Haha, hon vägrade att gå över den så vi gav upp efter 10minuter eller hur länge det nu var jag satt i hennes minimala sadel. Idag(Tisdag) var det medlemsmöte i stallet som jag var på. Resultatet blev att Carina tar över ridskolan.
Imorgon(Onsdag) är det skola först som jag måste gå i, går till ungefär kl 3. Malin och Helen hämtar mig vid 4 tiden och vi kör till Susanne Pennander där Ladden(Irish Boy) står. Malin ska lära mig rida med graman för att jag ska ha det på honom när jag passar honom om några veckor. Där ska jag vara klar innan halv 6 då jag måste vidare till TRF där vi ska ha någonsorts ride and drive klockan 6 ute på gräsbanan. Efter det måste jag hem direkt och fixa med mina skolavslutnings kläder.
På Torsdag är vi på östrastranden med hela arbetslaget dvs 3 nior och 2 sjuor. Blir ingen hoppträning för mig då imed jag red förra Torsdagen istället, men ska antagligen dit och checka läget ändå! På Fredag är det skolavslutning och efter det äntligen sommarlov! Ser fram emot att passa Ladden i en vecka. Ridläger på Fenix Park och sedan rida massa hästar! Massa bad och allt. 7an har verkligen gått snabbt, hoppas att 8an också gör det! Lyckliga Felicia slutar 9an nu och börjar på Böckeberg och kommer rida varje dag, tror jag? Lyckost henne.
Nu ska jag kolla på film. Ha det bra!

Ladden & jag i vintras.


Jag & Spice-Girl i vintras.

/Malva


-

så söt!
/Malva

Hoppträning

Felicia håller på med designen och har precis gjort en header! Vi och ni får stå ut med denna vita superfina designen några dagar till, tills Felicia är klar.
Idag hopptränade jag S-g, hade någon sorts fälttävlans träning. Hoppade spets oxrar, ett hinder mellan två andra, sockerbit och hinder som stod på sniskan! Spice-Girl var verkligen på hugget idag och bjöd på som bara den mot hindrena. Men självklart stannar hon och kissar över 10 kilo kiss och fiser samtidigt. Så där stod vi i ungefär 5 minuter, tills hon var klar! Haha, översöta ponny. Hon var lite osäker på sockerbiten men det gick ändå. Efteråt filmade Johanna mig och Felicia när vi red våra fina ponnysar Vilder och Pyton. Vi hade även våran egen ridskola. Filmerna kommer ni se när Felicia lägger upp dem. Vi har massa roliga planer pågång för att göra bloggen rolig. Därför vi filmat detta. Lovar att ni kommer kissa på er av skratt. Det gjorde vi ialfall! Vi ramlar av, ramlar av och ramlar av! Ambulansen är tom tvungen att komma. Haha, ni kommer säkert ta oss som väldigt oseriösa när ni ser dessa filmerna men vi är inte alltid såhär. Bara oftast.
Nu ska jag ner och kolla tv! Bloggar mycket imorn ska jag lova. Slutar kl 1, sticker sedan till stan och sedan åker jag hem och bloggar. Fixar tidinställda och cyklar sedan till stallet för att spela in fler videos med Felicia!

Duktiga ponny!

/Malva

Hejhopp

Nu sitter jag i stallet. Jag skulle bara testa om det går att mobilblogga. /Felicia

...

Dålig uppdatering här på bloggen i nuläget. När Felicia fixat klart med den nya designen och headern så kör vi igång bättre än innan! Tycker det är ganska tråkigt att blogga när det är såhär fult som det är just nu på bloggen. Tror inte ni tycker det ser så spännande ut när ni klickar in på www.trelleborgsryttarna.blogg.se och det första ni ser är skor? Eller vad det nu är för trams på headern.
Hoppas ni fortsätter att läsa och att det blir fler läsare är vi kommer igång på riktigt!
Jag pausar även med det där Dag 1 osv, så får vi se om jag fortsätter med det när bloggens utseende är klart!

/Malva

Desigen!!

Desigen kommer att dröja innan den blir klar, pga jag (Felicia) vågar inte ha datorn på eftersom det åskar och blixtrar satan i gatan.

Den blir klar sså fort som möjligt, promise!!

Svar till Moa K ang pessoabett



Jag har egentligen inget emot bettet i sig, bara när det hamnar i fel händer. Jag tycker bara att det är synd när ridskolehästar ska behöva gå på ett sådant pass starkt bett. Jag tänker inte sitta och skriva en hel uppsats om pessoabett, känns ganska meningslöst. Men jag känner mer ganska likgiltlig i denna frågan då jag vet inte om jag hatar bettet eller älskar det. Men dock tycker jag att det finns så mycket bätter alternativ än att stoppa in ett pessoabett i munnen på hästen. Men alla hästar är olika individer och fungerar olika bra på olika bett så det gäller att prova sig fram, helt enkelt.

Hoppas du blev nöjd med ditt svar!




/Felicia

Kommentar

Fick även en kommentar innan från Moa K om pessoabett som jag tänkte svara på.
Vet inte om den var menad till mig eller Felicia men jag svarar på den så får Felicia göra vad hon vill!

/Malva

Lönlöst (heter det de?)

Lönlöst inlägg, om det nu är så det heter men bättre det än ingenting!
Dålig uppdatering idag och slutet på dagen igår, jag vet! Stack ju till Flisan och badade i det iskalla vattnet igår sedan tältade jag där också. Med Flisan, Bergan och Ebba. Mycket trevligt. Grillade marshmellos(Jag kommer aldrig lära mig hur det stavas) och åt korv! Idag badade vi också och det var lite varmare. Vi solade på taket sedan ner till stranden igen, så höll det på i några timmar. Härligt att ligga på taket och sola. Varmt är det, men det lönar sig. Helt plötsligt somnade vi där uppe i nästan 45 minuter, haha knäppa tjejer.
Flisan sover hos mig idag och just nu sitter vi i mitt uterum och kollar på Mean Girls, Flisan övertalde mig. Jag hatar den filmen och kan ändå hela utantill. Nu ska jag inte sitta vid datan längre och göra så att Flisan har ännu tråkigare än hon redan har, haha!
Kommer nog fler inlägg i kväll skulle jag tro.

Jag & Arre, LC den 1 Maj 2010.

/Malva

Dag 5- Det här finns i min ryktlåda

Jag har ingen ryktlåda, eller jo men det ända som finns i den är damm. Men i stallet har vi stora backar med borstar i. Bla ryktborstar, ryktskrapor, rotborstar, massageborstar, hovkratsar, piggborstar och svampar.


/Malva

Dålig uppdatering

Förlåt för dålig uppdatering, har varit hos Flisan och haft väldigt skoj så har inte haft tillgång till dator. Bloggar mer när jag kommer hem!

/Malva

Länkning

Kolla in denna bloggen som drivs av Felicia Arrhenius och Ebba Östlund:
www.ebbafelicia.bloggplatsen.se

Dom skriver bla om hästar och massa annat!

/Malva

Tidinställt

Just nu ligger jag antagligen och solar på stranden eller springer runt och plaskar i vatten tillsammans med Ebba, Flisan och Bergan! Senare ska vi grilla.

/Malva

Bloggar jag brukar läsa

Några av bloggarna jag brukar läsa:

Www.TeamSL.blogg.se
www.EvelinaBlomqvist.blogg.se
www.NicholaiHollesen.blogg.se
www.Nellieberntsson.blogg.se
www.dressyrmupparna.se

Och såklart fler, men det kan jag ta en annan gång!

/Malva

Dag 4- Hur började mitt hästintresse

Mitt hästintresse började med att min och dom flesta i min släckt red. Då var det väll självklart att jag också skulle börja rida! Och jag är väldigt glad över att jag började. Hästarna och ridningen är number 1 i mitt liv!


/Malva

Planerna är planerade

Snart cyklar jag till Flisan med Bergan's sällskap! Vi ska bada på Trelleborgs ikke tångiga sida, alltså vid Flisan! Sedan grillar vi! Alltså blir det nog inte mer bloggande föräns ikväll. Skriver kanske ett oroligt tidinställt.
Ha det så skönt ute i värmen!

Tuffe med rosetter som täcker hela huvudet...

/Malva

Godmorgon Torsdag

Idag är det Torsdag och jag har precis vaknat. Solen skiner och jag ska snart gå ut och äta frukost i värmen. Sen blev jag väldigt sugen på att bada. Och lite grillning på det så blir det en toppendag. Ska se om jag kan få med mig några av mina vänner ut!
Får se om jag kör inom stallet också så att Julia Olsson kan pröva min gamla Börjes(inte matstället, utan hästaffären i Småland för er som inte vet) kavaj och mina vita kingsland ridbyxor som har blivit försmå för mig.
Nu ska jag gå ut och äta! Kommer tidinställda hela dagen och även vanliga inlägg också.

Jag och Prinsen, en häst som ridskolan hyr från någon gubbe i Småland.

/Malva

Godnatt

Sista inlägget för idag. Nu ska jag äta upp mina chips och dricka upp drickan medans jag kollar på South Park.
Imorgon vet jag inte direkt vad som händer, hoppas på någonting roligt ialfall!
Godnatt!

Lat som jag är orkar jag inte lägga in någon bild för det tar mega lång tid.

/Malva

Grannfejden

Sitter och kollar på grannfejden nu med en påse chips och coca. Jag förstår inte hur två gamla gubbar kan stå och hota varandra och slå varandra så stackars Bosse har blåmärke i hela huvudet och sparkar hundar och hela köret. Herregud, tänk gubbskrälle! Fast att jag tycker att dessa som är med i detta programmet bara är för mycket måste jag kolla klart på det. Haha. Och att an har ett svart skynke för att han inte tåler se han andra, hallå, vad är det för barnsligheter? Hahaha, kan inte sluta skratta åt dem bara.
Från en sak till en annan, träningsvärk har jag så att det rycker om det sedan igår! Tur att vi inte red idag, då hade jag inte kunnat gå imorn. Ja, det blev ingen ridning idag imed det var röd dag. Skulle egentligen ridit imed vi bara rider varannan gång i nuläget.
Nu ska jag fortsätta kolla på dom klagande, bittra och arga gubbskrällena som är på TV och helt ärligt skämmer ut sina liv. Tycker jag.

Bild på mig och Ladden som jag ska passa om några veckor. Tror det var i slutet av Juni. Så då kommer ni få se många bilder och många "dagens ridpass" inlägg om ni hade tyckt det var kul?

/Malva

Tältning

Igår tältade jag med några andra tjejer i en av gräshagarna i stallet. Allt var lugnt och så till någon kom och skakade tältet 2 gånger och efter några minuter öppnar blixtlåset till tältet sakta och sedan störtar Cilla in med Marika bakom sig. Konstig som jag är la jag och stört skrattade när dom skakade och höll på. Kommer aldrig glömma Felicias reaktion när dom öppnade tältet. Herregud.
Vaknade idag av att Felicia och Ebba väckte alla kl 7.. Vi stack till Felicia och åt frukost och lite sånt. Sen till stallet och packade ihop tältet.
Tyvärr orkar jag inte skriva mer nu då jag är stört hungrig och funderar på att gå ner och äta något!


/Malva


Jag ser ingen skillnad alls

Spice-Girl och jag när vi hoppar upp för banken 2010:


2011:


Hon ser tjockare ut 2010..
Men hon är söt ändå!

/Malva

Hoppning

3 bilder sen jag hoppade Spice-Girl ute på gräset. Gick hyffsat men hon var väldigt trög förutom mot hinderna då hon var mycket piggare och mer taggad än hon brukar vara. Vilket är bra!




/Malva


Tidinställda

Kommer några tidinställda under kvällen. Och det blir nog fler än det då jag inte har någonting att göra idag.
Kommentera om det är någonting speciellt ni vill läsa om!

/Malva

Dag 3- Min största rädsla

Min största rädsla inom ridningen är att inte kunna fortsätta. Att tex bli skadad och inte får rida mer.

Inte mycket mer med det.


/Malva

Godmorgon

Eller godmorgon och godmorgon, jag och Flisan vaknade för några timmar sedan. Vi stack och handlar bullar och åt frukost i trädgården! Nu sitter vi och gör ingenting. Om en stund cyklar vi till stallet med glass i handen. Riktigt skönt väder nu. Hoppas på likadant som gårdagen. Förutom på kvällen då det regnade.
Jag ska ju tälta i stallet med massa andra tjejer som ska bli riktigt roligt! Men samtidigt läskigt..
Nu ska vi byta om, Ha det bra!


/Malva