Reklam

Förra inlägget kom senare än det skulle.

Nu är det reklam i The Middle. Jag och Flisan ligger i varsin säng, eller ja jag ligger i en bäddsoffa med träplanka under huvudet.. Nu ska vi se klart på The Middle och sen sätta på någon film eller något!

Pluto och jag, rip.

/Malva


Moppetur

Julia körde mig till stallet idag. Var där och kollade på storhäst gruppen som hade stilhoppning. Sen stack jag och Flisan till Igges Grill och vi blev djupt besvikna! Oklara pommes, en för lite nuggets och ingen sås! (Eller Flisan fick 9 nuggets, jag 8..). Mitt favorit ställe har svikit mig. Jag som sponsrat dem med massor av pengar.. Slut ätande där när det är den snubben som gör maten. Vi stack sedan till Handlar'n och handlade godis. Julia skjutsade Flisan på moppen en bit sen mig. Det slutade med att jag och Julia körde runt i hela Trelleborg och letade efter lilla Flisan.

/Malva

Dag 2- Min första egna häst

min första egna häst hette Anemon. Eller det var inte min egna men jag var den ändå som red henne o så.
Hon stod på Fru alsta , ett stall där. Min mamma hade häst där det var därför jag red o så där från början.
Anemon var en svart minishettis som var ungefär 18 år eller något.Hon var absolut den snällaste shettisen man kan hitta! Kommer inte ihåg så mycket om henne imed det var så längesen men hon lever nog inte mer nu imed hon var 18 för typ många år sen då jag red henne.
har tyvärr ingen bild på henne.

/Malva

Hahaha

Jag och Golden Sunshine, en ponny jag hade på ridläger i Västa Karaby. Verkligen en drömponny.
Sista hindret på tävlingen var hon ganska taggad på och tog det som ingenting!

Hahah, snyggt?;)

Nu tror jag Felicia kommer dö, men jag är tvungen att lägga upp denna bilden.
Felicia och Kim den lokala hopptävlingen 30Maj.

Hahha, gud vad snyggt!:D

/Malva


Dag 1 - Presentera dig och din häst

Tar detta lite kort imed jag redan skrivit det i ett annat inlägg.

Jag rider ju somsagt på en ridskola så jag har ingen egen häst. Jag rider oftast en lite gul ful C-ponny vid namn Spice-Girl. Hon är född 1997, alltså lika gammal som mig. Jag har hållt på och hopptränat henne i snart ett år och det känns som om vi gör framsteg hela tiden. Visst har vi båda två dåliga dagar då ingeting funkar, men ibland kommer vi underfund med varandra och det går super! Hon är enligt mig svårhoppad. Vet inte om någon annan har något att säga om det men jag tycker att hon är det. Hon blir osäker när hindrena börjar höja sig över 60cm så vi håller oss oftast på den höjden. Jag ska inte säga att hon hoppar allt som är under 60 cm för det gör hon inte. Alltså, hon är ingen ponny som man bara kan sitta och åka på. Efter varje Torsdag är mina benmuskler döda. Hahaha. Vi har tom kommit ut på en lokal hopptävling den senaste tiden, dock hade vi ett nedslag och ett stopp.
Ibland visar hon sina bra sidor på ett bra sätt:





Ibland inte:


 

Säger absolut inte att det bara är hennes fel. Men jag gör så gott jag kan, mer än så kan jag inte göra.

Men jag älskar denna ponnyn.
Hur lite jag än bevisar det.


/Malva



Beauty<3

Ponnyn som har lärt mig allt, gjort mig till hur jag rider idag. Min favorit genom alla år. Jag kommer ihåg allt vi gjort tillsammans som igår. Världens finaste Beauty.




/Malva


Tuffe Viktor 2008

Tuffe Viktor "Tuffe" är en shettis som jag red för några år sedan. En gammal ponny som knappt kunde någonting. Hoppa kunde han, han kunde rusa rakt mot hindrena och hoppade men han tvärstannade precis när han landat efter hindret. Så det slutade med att jag ramlade av några gånger.. Haha.
2008 Var vi med i en shettis utställning på TRF. Jag och Tuffe var med i dressyr,agilyti och utställning.
Dressyren gick inget vidare, haha kommer inte riktigt ihåg men det var inte så bra!
Agilytin vann vi! Tänk, jag kom där med en tjock hårig valack och så kom dom gamla tanterna med sina fina normal smala hingstar och vi slog dom! Smaka på det lixom.. I utställningen mobbade dom honom för att han hade korta ben och tjock rumpa. Auw, min lilla ponny. Han var som min egna ett långt tag.
Jag fick chansen att köpa honom men det vore onödigt, jag hade kunnat ha honom i ett högst ett år.





Undra var han är nu...

/Malva

Skolan tar för mycket tid...

Inte skrivit här på länge, men det har sina skäl. Iallafall så slutar jag snart nian och jag längtar sönder. Har endast två riktiga skoldagar kvar, sen är det prao. Veckan efter det så har vi bara spex och cykelrally sen slutar vi på onsdagen.

I helgen har jag varit på tävlingar, både TRFs lokala och regionala storhäst och skabersjös ponnytävlingar. På torsdag är det antagligen sista gången jag rider Kim, det känns hemskt. Vill inte..


/Felicia

(
är det något speciellt ni vill läsa om så kommentera!)

Dagar

Tänkte följa denna listan som jag har sett många andra också gjort, mest för att hjälpa mig lite om vad jag ska skriva!
Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första egna häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här gör jag dirket jag kommer till stallet.
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min vanligatse outfit.
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild från stallet där du e med.
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och någon av hästarna du haft som du är stolt över som ni har gjort

Gör ett tidinställt tills imorn då jag kör på Dag 1 , där jag kommer presentera mig och min häst.
Har ingen häst men Spice-Girl får väll ställa upp imed det är henne jag rider mest!:)



/Malva

Spice Girl hoppträning för ett tag sedan





2 filmer på mig och S-G för ett tag sedan på en hoppträning. Orkar inte lägga upp fler för det tar sån himla lång tid!

/Malva

Rubrik

3 lektioner idag då. Slutade 20 över 1 när vi egentligen skulle slutat vid halv 3 pga att SO'n med vår älskade gamla lärare Sven-Ola var inställt. Vi hade ingen NO iheller imed vår gravida oälskade lärare inte var där:) Taskigt jag skriver om min lärare men det är väll inte meningen att man ska gilla sina lärare? Förutom Sven-Ola, det försår nog alla i min klass. En härlig snubbe från Dalarna;).
Jag kom hem för en stund sedan och ska snart iväg till min farmor & farfar. Har inte varit där på ett tag så känns som om det är på tiden. Efter det sticker jag hem och hittar på något. Blir inget stall idag för min del. Inte till TRF ialfall, får se om jag följer med mamma till Molly och dem.
Imorgon har vi den överskattade(kan man säga så?) liljeborgsmästerskapet eller vad det nu stod på lappen, så det blir inga lektioner då. Mer än att springa staffet och längdhopp. Så idag var den sista riktiga skoldagen för denna veckan!
Nu ska jag ner och äta lite sedan cyklar jag vidare till farmor och farfar. Bloggar mer ikväll då jag även ska fixa fram "dag 1"-2-3-4 osv som jag lägger upp varje dag. Blir kanske lite intressant?


/Malva


Ändrade planer

Blir inga tidinställda under morgondagen. Kommer kanske något på kvällen. Från och med Tisdag blir uppdateringen på topp så var med då! Går ju inte i skolan mer än imorgon och på Tisdag har vi idrottsdag eller vad man nu kan kalla det när man springer benen av sig för att vinna.. Onsdag har vi studiedag och jag hoppar även på kvällen. Torsdag och Fredag är det röda dagar eller något sånt ointressant som jag inte alls bryr mig om. Bara jag slipper skolan. Jag hopptränar även på Torsdagen också!

Jag och gigantiska Aladin. Tyvärr lever han inte mer pga skada.
Rest in peace-

/Malva

Rubriker är töntigt och svårt

Jag och Felicia har visst glömt bloggen lite, eller vad tycker ni?;) Nej men vi har inte haft tid till det. Inte jag ialfall.
Igår var jag och Felicia i skabersjö och kollade på tävlingarna. Även Louise Winstrup var där med sin fina ponny Thor och bjöd på två fina rundor! Kolla hennes blogg: www.louiseviktoria.bloggplatsen.se
Efter några timmar i Skabersjö stack vi till TRF och hjälpte till på den lokala storhäst hopptävlingen som hölls där.
På kvällen åkte jag till Sonja och Katarina med Frida och där var även Flisan.
Tanken var att vi skulle tälta men vid 11 på kvällen fick vi flytta in pga Sonja och Fridas tält läckte in.
Idag hjälpte jag till på TRF's regionala hopptävlingar.

Nu ska jag ner och försöka ta mig in i mina föräldrars samtal om ett hus dom varit och kollat på och försöka övertala dom att buda. När vi flyttar kommer jag såklart sakna Akka Grillen, men whatever när började det bli nyttig att äta där? haha.

Senare fixar jag tidinställda tills imorgon!


Glad tjej efter att ha legat på marken!

/Malva

Äntligen

Äntligen har Felicia börjat blogga!

Jag själv har inte bloggat på några dagar, tältade med massa tjejer i lördags var på medlemsmöte i söndags och kollade sedan när SFRK hoppade på TRF's gräsbana för vår gamla tränare Mats.

Jag och Spice-Girl förra sommaren.

Idag var jag i stallet som vanligt, hände inte så mycket där mer än att jag lärt mig rulla(nästan ialfall) så mamma får köra ner till stan och köpa ett par till mig!

Nu tänkte jag fortsätta kolla på 2 ½ män och se fram imot vår fantastiska temavecka i skolan som består av att lära mig rita manga på förmiddagen och fotta på eftermiddagen.

Jag och D-ponnyn Irish Boy(Ladden) som jag passade för ett tag sedan och kommer passa i sommar om han i hinner bli såld tills dess.

/Malva

Mitt gymnasieval och framtidsplaner

Andledningen till att jag längtar till hösten är att jag vill börja på Sveriges Ridgymnasie i Svedala. Det är liksom ett punkt i min framtidsplanering. Förtilfället är jag hemskt skoltrött och känner att jag behöver kombinera min skola med mitt intresse.

Efter gymnasiet så är planen att driva en ponnyridskola med tävlingsinriktning på en liten skala. Alltså ha åtta ponnyer som är duktiga i både dressyr och hoppning. Jag vill göra detta för att jag själv inte har haft den möjligheten att få tävla i den grad som jag vill. Jag tycker att detta är optimalt för dem som inte har möjlighet att kunna skaffa egen häst men ändå har ett brinnade intresse för tävling!
Man får ju hoppas att detta går att genomföra och att folk vill börja rida hos mig :)


Godernatter

Idag har jag varit i stallet hela dagen, först var jag på medlemsmöte och senare fotade jag när SFRK hoppade på vår fina gräsbana. Fina bilder på fina ponnyer!

Egentligen borde jag sova nu för jag har en fullspäckad skolvecka framför mig. Sista riktiga veckan i nian, med klassen och allt. Sorligt, men taggad till tusen för jag vill börja gymnasiet! Tänk dig tre år i skolan och kunna gå ut i stallet när man vill, awesome!

Borde ta mig i kragen och gå ner i min säng och sova, höres imorgon!


bästa ponny, snart är vår tid förbi... <3



/Felicia

Ord kan inte beskriva

Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar dig. Det skulle vara vi två föralltid.
1 helt år utan att ens röra dig är en plåga.
Världens bästa ponny, du skulle blivit min.<3









22 Maj 2010, sämsta dagen på året.

/Malva

Tyvärr

Blir inga tidinställda imorn, vet inte vad jag ska skriva om helt enkelt. Uppdaterar på kvällen och hoppas att Felicia börjar blogga här snart!


Jag och Kenny, en ponny vi hyrde från Fenix Park men som vi lämnade tillbaka pga skada.

Rubrik

Jag satt kvar på Molly ska jag lova er! Hon busade och stack iväg med mig men jag satt kvar ialfall, haha. Jag och mamma tog in hästarna och såklart trampar galna 1.72cm hästen Disco på mig, aj eller något. Jag fixade Molly och gick ut i paddocken och red henne, trög som vanligt och rädd för saker som inte ens existerar i mina ögon men tydligen ser hon allt läskigt jag inte ser(?) Red i ungefär 40 minuter eller något sånt.

Mamma körde mig till TRF, jag och Frida gick en ganska lång runda med Beauty som verkligen uppskattade det. Hon blir super glad när hon väl kommer utanför stallet och bara går och äter gräs och får röra på benen lite.

Efter ca 15minuters väntade på busshållplatsen(palla stå brevid och hänga när de finns en bänk lixom?) kom mamma och hämtade mig. Jag åt sen stack vi till stallet igen och fodrade hästarna och Bull, den läskiga katten som bara fräser åt mig...

Nu ska jag snart hoppa in i dushen och sedan kolla på film eller något. Imorgon ska jag till stallet vid 8 och leda nybörjarna vilket jag inte direkt ser fram emot men får väll bita ihop och pallra mig dit återigen! Kommer vara i stallet hela dagen så kommer nog inte vara så mycket uppdatering här på bloggen om inte Felicia har lust. Och för er som undrar lever hon faktist, hon har gjort 1 inlägg och jag hmmm.... 10 gånger fler.;)

Fixar tidinställda tills imorgon och kanske ett till ikväll, får se vad jag hittar på med.


Snygga Olé får stå för bilderna!

Molly

Nu sitter jag antagligen ca 1.64cm upp i luften på Molly, eller så kanske det slutar som igår? Det vet jag inte än.
Vet inte vad jag ska skriva så bjuder på ett gäng bilder på mig och Molly sen somras.





/Malva


Resten av bilderna

Här kommer resten av bilderna sedan gårdagen!







Nu ska jag iväg och rida Molly och sen till TRF och gå en mysig runda med Beauty!
Kommer några tidinställda.

/Malva



Min outfit

Tänker bara lägga upp min hjälm,väst och stövlar för ridbyxor,tröjor och allt det där vad det nu heter är onödigt för jag använder oftast olika hela tiden.

Jag använder mig av en svart John Whitaker hjälm med "bling bling" på rosetten.



Jag använder mig också av en marinblå Riders Company säkerhetsväst. (Västen på bilden är svart).


Och på benen/fötterna har jag ett par svarta Bocaj ridstövlar som jag också har "blingat" lite på.



/Malva

Lourantius


HAHAHAHAAHAHAHAAH!
Hanna filmade TYVÄRR inte resten för det var mer ska jag lova!

10.00

Nu sitter jag i skolan och har Engelska eller något. Tråkigt som vanligt att sitta och lyssna på Lisa som ändå bara ger oss taskiga betyg i både engelska och svenska. Har ingen aning om vad jag ska skriva i detta inlägget mer än att idag vet jag inte vad som händer än sålänge men får hoppas på något roligt med mina vänner!

Jag och gigantiska Lourantius som skenade iväg femtielva var med mig när jag red honom en lektion, den filmen kommer ni nog på se i nästa inlägg! Ett gott skratt för livet kan jag lova.
Hanna Nordstedt som fottat och filmat filmen som kommer upp senare.

/Malva

Jag ramlar av

Bilder sen jag ramlade av idag, har fler från när jag satt kvar i sadlen och vi båda var över hindrena samtidigt men dom kommer imorgon eller någon annan dag!



Har fler, resten kommer imorgon nu ska jag sova!

/Malva

Hoppträning

Hoppträningen idag gick rätt så bra. Spice Girl brunstade och blev ännu segare än vanligt, men det löste sig med att jag ramlade av när hon stannade och jag åkte kasebana ner på halsen! Efter det blev hon piggare faktist.
Frida fottade med Flisans kamera så när hon skickar dom lägger jag in dom direkt.
Vi hoppade en linje på medellingen och sen två hinder brevid dom längst mot kortsiderna, bra jag är på att förklara ellerhur? Nu ska jag ner och äta mat med min familj och njuta av den sista tiden vi lever, jorden går ju under på Lördag kl 18.00 så man får väll ta vara på tiden! Hahahaha! Tror inte att det kommer vara mer jordbävning än dom andra så vi har haft här och dom har vi inte dött av?
Nu ska jag göra tidinställda bla ett om min "outfit" haha kanske är kul att kolla på?


Bilder på mig och S-g sen någon hoppträning för några veckor sedan.

/Malva

Ännu ett tidinställt

Hahaha, en bild jag alltid skrattar åt!

Spice-Girl gör som hon brukar- stannar och drar ner huvudet så man nästan åker i backen!
Hon är söt endå.

Skolan

Nu sitter jag antagligen i skolan och har tråkig SO eller studieverkstad eller något ännu tråkigare.
Igår red jag Spice-Girl först i paddocken sen upp i gräshagen, mysigt! Idag hopptränar jag henne igen, förhoppningsvis ute på gräsbanan. Om vi är där skulle vi ha med vattengraven, pulmagraven och banken så det ska bli kul! Hoppas att någon fottar så att det kommer upp bilder på bloggen.

Några bilder på mig och olika hästar:

Jag & Napoleon, ridskolans äldsta ponny.


Jag & Molly, en storhäst jag rider utanför ridskolan då min mamma rider på de stället hon står på.


Jag & Space, en ponny på ridskolan.


Olé, en ponny ridskolan hyrde från Fenix Park som jag skulle börja hoppträna och kanske tävla, en tävling fick vi men sen blev han skadad och var tvungen att åka tillbaka.

/Malva


Malva Hansson

Jag heter Malva Hansson och är 13 år och bor i Trelleborg. Jag har ridit i ca 7-8 år, dom flesta åren på Trelleborgs ryttarförening. Där rider jag fortfarande och trivs väldigt bra!
Jag rider 2 dagar i veckan, i samma grupper som Felicia. Vi rider i en "vanlig" grupp på onsdagar och en hoppgrupp på torsdagar. Jag har tävlat många gånger på olika hästar, men den jag har flest rosetter med är Beauty. Beauty är en mörkbrun C-ponny med en tjock mage! Henne red jag nästan hela tiden för lite mer än ett år sedan. Hon var min absoluta favorit i många år. Vi har tillsammans tävlat i dressyr och hoppning. I hoppningen har det aldrig gått särskillt bra för oss då hon varit väldigt osäker. Just nu vilar hon och jag brukar ta hand om henne och gå några runder med henne nästan varje dag.




Aremane"Arre" är en vit C-ponny jag tränade och tävlade för ca 1 år sedan. Vi tävlade bara hoppning och alla gångerna gick super! Vi tog hem en vinst tillsammans. Tävlade honom kanske 4-5 gånger. Sista gången var en lokal ponny hopptävling ute på gräsbanan på TRF den 1 Maj 2010. Då tävlade vi LD & LC alltså 70 och 80 cm. Den 22 Maj 2010 såldes Arre till en tjej i Kävlinge då han inte trivdes på ridskolan. Han var bakskygg och väldigt osäker på vad han höll på med, därför såldes han.




Spice-Girl är också en C-ponny, en pissgul C-ponny! Det är henne jag hopptränar och har tävlat lite nu så det är henne ni kommer läsa om mest från min sida här på bloggen! Jag har hopptränat och tävlat henne sen Arre såldes och det går bara framåt och framåt. Spice-Girl är som Beauty, osäker på hoppningen men vi har ändå kommit ut på tävlingar och kommit runt 50/60cm banorna vi hoppat. Den senaste tävlingen var för någon vecka sen ute på gräsbanan på TRF.




Det var allt för mig och hoppas att ni fortsätter att läsa och följa vår blogg!

/ Malva

Hej hopp!

Hej!
Vi är två tjejer som heter Felicia och Malva. Vi rider på en ridskola i Trelleborg som heter Trelleborgs ryttarförening. Där rider vi båda två gånger i veckan i samma ridsgrupper. Vi är med i en ponny hoppgrupp på torsdagar som ni antagligen kommer se mycket bilder ifrån. Vi båda har varit med på många hopp och dressyr tävlingar och har fått med oss fina rosetter efteråt!

Mer fakta kommer om oss i nästa inlägg då vi skriver om oss själva.

Presentation av Felicia

Jag heter då Felicia Nilsson. Är född i oktober 1995 vilket gör att jag snart fyller 16. Jag har ridit sen jag var 6 år gammal. Under mina år i sadlen har jag hunnit med att rida många olika sorters hästar, allt från lata ridskoleponnyer till tävlingshästar. Men jag måste säga att jag föredrar ridskoleponnyer, haha! Varför jag gör det är för att jag tycker att det är en större utmaning och jag anser att man lär sig mer av att rida olika sorters hästar. Dock är jag ganska kräsen och tycker inte om att rida vilka hästar som helst.

Förtillfället tränar jag en C-ponny vid namn Kim. Hon är inte ridskolans egna ponny utan hon är inlånad från Fenix Park.
Jag och Kim har tillsammans en andra placering och en tredje placering i hoppning, men har varit nolla alla gånger vi startat förutom den senaste tävlingen då vi blev uteslutna. Helt och hållet mitt egna fel!
Vi har gjort en start i dressyr och resultatet är inget att skryta om.. Men jag är nöjd ändå.
Innan jag började rida Kim så tränade jag och tävlade en annan C-ponny vid namn Anells Fox, även han var inhyrd från Fenix Park. Jag och Fox tävlade i både hoppning och dressyr, men med flest framgångar i dressyr. I hoppning så tävlade jag upp till LC med godkänt resultat!
Är det något mer ni vill veta om mig och Malva är det bara att fråga!
/Felicia

Ang headern

Vi vet att det står "TRELLEBORSRYTTARNA" i headern, helt enkelt en miss från Felicias sida. Men Felicia ska fixa de så fort hon kan!